MK
Show menu

HydroBlocker Superelastic

Oпис на производот

HydroBlocker Superelastic е водозаптивен премаз кој се користи за заптивање и хидроизолација на хоризонтални и вертикални површини, различни истекувања, пукнатини на покриви и во ѕидовите како и за заштита на дрвените конструкции. Се користи за запечатување на жлебови, манжетни за цевки, покривни прозорци, куполи, разни пробои, и рабови околу оџаци. Oбезбедува одлична адхезија на повеќето материјали, дури и на стари и влажни. Добро премостува пукнатини и има кратко време на сушење. Отпорен е на разблажени хемикалии и на УВ. Не содржи растворувачи, може повторно да се бојадисува. По стврднувањето, површината не е леплива.

Пакување

  • дозa 0,7 kg
  • ALU- вреќа (5 kg) во PVC-кофа
  • ALU- вреќа (5 kg + 5 kg) во PVC-кофа

Потрошувачка

  • околу 1,4 kg/m2 (за слој од околу 1 mm)
  • 2 kg /m2 (зa 2 mm слој со средството HydroBlocker Geotextile)

Прилози